Λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών δόθηκε με την υπογραφή σύμβασης για την προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου σε νέο χώρο.
Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, από την Αντιπρόεδρο Στέλλα Πολίτου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ”, (ΚτΥΠ ΑΕ) Βασίλη Καραγιάννη, αντίστοιχα.
Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών θα μετεγκατασταθεί προσωρινά σε νέο χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αχαρνών και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την υπάρχουσα θέση του σχολείου.
Η διαδικασία της διαμόρφωσης του νέου χώρου, σε ένα ασφαλές και λειτουργικό σχολείο, όπου θα μεταφερθούν προσωρινά οι μαθητές του 21ου Δημοτικού, θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες, ενώ όπως επεσήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης θα δοθεί κίνητρο πριμοδότησης στον εργολάβο του έργου σε περίπτωση που αυτό παραδοθεί νωρίτερα.
Όπως ανάφερε o υπουργός Υποδομών, εκεί που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος είναι η ανέγερση του νέου σχολείου. Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των μαθητών, θα ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου σχολείου.
Για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών είναι εγκεκριμένη η μελέτη και έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότησή του έργου προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.

 


 

 

Υποκατηγορίες