Ικανοποιούνται ανάγκες για 5.000 μαθητές

Με νέα κτίρια, καινούργιες αίθουσες και αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και με έργα αναβάθμισης σε υφιστάμενα σχολεία από την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» [ΚτΥπ ΑΕ, πρώην ΟΣΚ] ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Τα έργα που ολοκληρώθηκαν εντός του 2015 και έχουν παραδοθεί σε χρήση για τη σχολική χρονιά 2015-2016 στοχεύουν στην κάλυψη σημαντικών αναγκών ενώ αφορούν σε 4.975 μαθητές.

Πιστή στο όραμά της για πρωτοπόρα και καινοτόμα δημόσια σχολικά κτίρια, η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ] συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης [ΟΟΣΑ] διεθνές συνέδριο 9-11 Σετπτε,βρίου 2015 με θέμα τον τρόπο σχεδιασμού εκπαιδευτικών υποδομών για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η τελευταία πράξη για τη δημιουργία του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα δημοσίων κτιρίων.

Με την προσχώρηση και της «Θέμις Κατασκευαστική ΑΕ»* ολοκληρώνεται η συγχώνευση όλων των δημόσιων κατασκευαστικών εταιρειών στον ενιαίο φορέα «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» [ΚτΥπ ΑΕ]. Έτσι, από την 1η Αυγούστου 2015 η ΚτΥπ ΑΕ είναι πλέον ο μοναδικός κρατικός κατασκευαστικός οργανισμός αρμόδιος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό των σχολείων, των νοσοκομείων, των δικαστηρίων και σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας αλλά και οποιουδήποτε άλλου δημόσιου κτιρίου ανακύψει ανάγκη.

«Έργα που βελτιώνουν τις κρατικές υποδομές και τονώνουν την αγορά με ευνοϊκούς όρους για το δημόσιο»

Με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα έκλεισε το πρώτο έτος  λειτουργίας της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» [ΚτΥπ ΑΕ] όπως δείχνει η έκθεση δραστηριότητας για το 2014 η οποία δημοσιεύτηκε χθες [κατεβάστε την έκθεση δραστηριότητας εδώ].